Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κληρονομιά και οραματικό πνεύμα

Η ιστορία του Maison ξεκινά το 1920, καθώς ο ρωσικής καταγωγής αντιφρονών Gregory Salomon μεταναστεύει στη Γαλλία για να ξεκινήσει τη ζωή του ως γουναράς στο Παρίσι. Στη συνέχεια, στη δεκαετία του 1960, ο οραματιστής γιος του Μπόρις αρχίζει να πειραματίζεται με ένα διαφορετικό είδος γούνινης δουλειάς, κάνοντας τα κομμάτια του ιδιαίτερα μοντέρνα και στη συνέχεια τραβώντας τα βλέμματα των σχεδιαστών μόδας της εποχής του.

Αυτή η τάση συνεχίζεται με τον γιο του Boris, Yves, ο οποίος εγκαινίασε το δικό του σχεδιαστικό στούντιο στη δεκαετία του '80, συνεργαζόμενος με μερικούς από τους πιο εμβληματικούς couturiers της δεκαετίας - συμπεριλαμβανομένων των Azzedine Alaïa, Nina Ricci, Thierry Mugler και Jean Paul Gaultier -, όλα αυτά ξεκινώντας τη δική του επωνυμία, Yves Salomon .

Σήμερα, ο Yves εργάζεται στο πλευρό του γιου του Thomas, εξακολουθώντας να παράγει κομμάτια για τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας της μόδας. Ταυτόχρονα, δημιούργησε Army , μια νέα σειρά που εστιάζει στη δημιουργικότητα μέσα από μια πρωτοποριακή συλλογή εξωτερικών ενδυμάτων τόσο γυναικείων όσο και ανδρικών ενδυμάτων.